VENTİLATÖR CİHAZLARI BAKIM ONARIM VE TAMİRİ

VENTİLATÖR CİHAZLARI BAKIM ONARIM VE TAMİRİ

Ventilatör (solunum cihazı) solunum sıkıntısı yaşayan, nefes almada güçlük çeken hastalarda nefes almayı kolaylaştıran bir cihazdır. Ventilatörün geniş bir kullanım alanı vardır. Özellikle ALS hastaları için önemli bir cihazdır. Ventilatör cihazı Akciğerlere hava gitmesini sağlayarak kandaki gerekli olan oksijen seviyesinin korunmasına yardımcı olur.

 Ancak sorun çıkarmasa bile bakımının senede 1 defa yapılması gerekir. Bu bakımlar:

  1. Cihazın öncelikle dışı temiz bir bez veya uygun sterilizasyonu sağlayacak bir dezenfektanla temizlenmelidir.
  2. Sonrasında cihazın içerisinin temizliği de mutlaka yapılmalı ve içerisi açılarak tozlanma olan bölgeler hava motoru ile basınçlı havanın verilmesi ile içeriğindeki tozlardan arındırılmalıdır.
  3. Mekanik Ventilatör cihazlarının arka filtreleri her ay düzenli olarak değiştirilmeli, Yıllık bakımlarında ise bütün filtreleri değiştirmek gerekir. Burada önemli olan husus şudur ki; Filtreler yıkanarak tekrar kullanılamaz, yenisinin koyulması gerekmektedir.  Ayrıca filtrelerin orijinal olması gerekir. Aksi takdirde cihazda arıza meydana gelebilir.
  4. Cihazın sayısal değerlerinin, basınç değerini, ventilasyon modlarını vb. içerikleri gösteren bir led ekran bulunmaktadır. Bu ekran üzerinden gerekli kontrollerin yapılması sağlanmalıdır (saat ve tarihin kontrol edilip, güncel değilse güncellenmesi gerekmektedir.)
  5. Cihazın daha uzun ömürlü olabilmesi açısından kullanılan bütün parçalar orijinal olmalıdır.

Ventilatör cihazı arızaları ve tamiri nasıl olur?

Ventilatör cihazlarında elektronik kaynaklı ve mekanik açıdan arızalar olabileceği gibi kullanıcı kaynaklı arızalarda olabilmektedir. Cihazların tamiri Hilal Medikal bünyesinde gerçekleştirilmektedir. Gerekli destek için bizlere ulaşabilirsiniz.